В Україні все популярнішою стає продукція крафтового виробництва. Ексклюзивність, висока якість сировини та кінцевої продукції, максимальна користь для здоров’я, контрольованість технологічного процесу, невеликі обсяги – все це притаманне крафтовому виробництву.
Інститут мікробіології та вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України 26-27 жовтня 2023 взяв участь у Форумі «Інноваційні підходи в промисловому та крафтовому виробництві: виклики та можливості», організованому Національним університетом харчових технологій та Київською обласною державною адміністрацією.
В рамках форуму проводилась виставка крафтових виробників. Біля 30 компаній представили свою продукцію. На стенді Інституту пригощали відвідувачів та учасників виставки буряковим напоєм, квашеною капустою, та хлібом, виготовлених на основі заквасок із лактобактерій. Представлені розробки є продуктами функціонального харчування для оздоровлення організму. В ході виставки обговорювалися можливі шляхи співпраці підприємств харчової галузі з Інститутом та роль науки у виробництві харчової продукції.
26 жовтня на форумі була проведена пленарна сесія, де з вітальним словом виступив ректор Університету харчових технологій Олександр Шевченко, який побажав гостям університету плідної роботи, корисних нових знайомств, цікавих дискусій і нових знань. Привітала учасників форуму також заступниця голови Київської обласної адміністрації Леся Карнаух, яка зазначила, що на Київщині виробляється різноманітна крафтова продукція – сири, хлібобулочні вироби, чаї, мед, рослинні олії, вина, перероблені овочі та фрукти тощо. «Підтримка крафтових виробників – у пріоритеті обладміністрації, а купувати продукцію в українського крафтового виробника – це патріотично, смачно та корисно», – підкреслила пані Леся.
27 жовтня в рамках форуму відбувся Industry visit на підприємство ТОВ «Фудреформ». Це наукомістка компанія, яка займається активним реформуванням харчової промисловості та пропонує інноваційні рішення рішення для всіх її галузей https://foodreform.com.ua/. На підприємстві виробляють м’ясну, молочну продукцію, хлібобулочні і кондитерські вироби, майонези, соуси, дрейсінги. Підприємство функціонує, ефективно розвивається, не дивлячись на виклики воєнного часу. Успіх компанії забезпечує талановита та цілеспрямована команда однодумців і професіоналів, націлених на результат.
0 коментарів