До відома вступників до аспірантури 2024! - ІМВ НАН України 🇺🇦

2024 року вступ до аспірантури відбуватиметься за новим правилами, викладеними у Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти (Наказ МОН від 06.03.2024 р. № 266).

2024 року обов’язковою умовою для вступу до аспірантури є складання Єдиного вступного іспиту (ЄВІ). ЄВІ‑ це випробування, яке складається з тесту загальної навчальної компетентності (ТЗНК) та тесту з іноземної мови (англійської, німецької, французької, іспанської на вибір вступника), яке проводиться Українським центром оцінювання якості освіти відповідно до законодавства.

Завдання ТЗНК буде укладено відповідно до Програми тесту загальної навчальної компетентності, з іноземних мов – до Програми єдиного вступного іспиту з іноземних мов (https://testportal.gov.ua/yedynyj-vstupnyj-ispyt-3/).

Український центр оцінювання якості освіти також затвердив загальні характеристики тестів ЄВІ, якими визначено кількість завдань з кожного тесту, форми тестових завдань, час, відведений на їх виконання, схеми нарахування балів (https://testportal.gov.ua/wp-content/uploads/2024/03/nakaz-vid-25.03.2024-38.pdf.). Програми вступних випробувань єдині для вступників до магістратури та аспірантури.

Для реєстрації до участі у ЄВІ бажаючим вступити до аспірантури Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України необхідно звернутись до приймальної комісії (вул. акад. Заболотного, 154, к.248) у період з 7 до 29 травня (для участі в основній сесії) і з 17 до 21 червня (для участі в додатковій сесії ‑ у цей період матимуть змогу зареєструватися ті, хто не зміг цього зробити під час основного періоду реєстрації). Реєстраціявідбуватиметься за умови особистої присутності вступника та/або дистанційно.

Тестування відбуватиметься в тимчасових екзаменаційних центрах. Інформацію про дату, час та місце проведення випробування вступник отримає на своїй інформаційній сторінці до 17 червня. Тестування будуть проводитись у період з 24 червня до 15 липня.

До 17 червня (26 липня для додаткової сесії) учасники, зареєстровані для участі у вступних випробувань, отримають на своїх інформаційних сторінках запрошення-перепустки, де буде зазначено дату, час і місце проведення тестування. Тестування відбудеться з 24 червня до 15 липня (для основної сесії). Інформацію про результати ЄВІ за шкалою 100–200 балів буде розміщено на інформаційних сторінках учасників до 20 липня. Особисті електронні кабінети вступників працюватимуть з 25 червня до 31 жовтня 2024 р.

До вступних іспитів до аспірантури допускаються лише ті особи, які отримали не менше 130 балів за тест з іноземної мови та не менше 100 балів за ТЗНК. Дані щодо результатів ЄВІ буде внесено до картки фізичної особи в Єдиній державній електронній базі з питань освіти. Тобто умовою допуску до вступного іспиту з іноземної мови є успішне складання ЄВІ в 2023 або 2024 році з оцінкою за тест з іноземної мови не менше ніж 130 балів.

Вступні випробування до аспірантури (не ЄВІ) відбуватимуться у строки, визначені Президією НАН України, і складаються з іспитів зі спеціальності та іноземної мови. Вступник, який підтвердив свій рівень знання англійської мови дійсним сертифікатом тестів TOEFL, International English Language Testing System, Cambridge English Language Assessment (не нижче рівня B2 Загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти чи аналогічного рівня); німецької мови – дійсним сертифікатом TestDaF (не нижче рівня B2 Загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти чи аналогічного рівня); французької мови – дійсним сертифікатом тесту DELF або DALF (не нижче рівня B2 Загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти чи аналогічного рівня), звільняється від складання вступного іспиту з іноземної мови. Під час визначення результатів конкурсу зазначені сертифікати прирівнюються до результатів вступного іспиту з іноземної мови з найвищим балом.

Інформацію щодо вступної кампанії до аспірантури можна додатково отримати за посиланням: https://testportal.gov.ua/yedynyj-vstupnyj-ispyt-dlya-vstupu-do-aspirantury/.


0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *