14 листопада Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України взяв участь у бізнес-зустрічі «Напої України. Чай та кава», що відбулася в конференц-холі «Депо», вул. Антоновича, 52, м. Київ.
Генеральні партнери: «ІТАК», «Есаром Юкрейн». Організатор: Marko Pack. Інформаційні партнери: журнал «Світ Продуктів» www.packaging.com.ua
Учасниками бізнес-зустрічі були керівники вітчизняних та закордонних підприємств, технологи, маркетологи, представники департаменту постачання з виробництва безалкогольних напоїв, квасу, пива, представники виноробних підприємств, соків.
В рамках зустрічі співробітники лабораторії інновацій та трансферу технологій розповідали про розробки Інституту, зокрема продукти функціонального харчування. Відвідувачам для дегустації був запропонований буряковий напій. В процесі дегустації відмічалися гарні смакові якості напою та збереженість природнього кольору буряка у продукті.
Інститут отримав багато схвальних відгуків щодо представлених розробок. Виробники цікавилися практичними аспектами розробок: особливостями технологічного виробництва, термінами придатності продуктів, перевагами розробок Інституту над існуючими аналогами на ринку, можливостями оформлення науково-технічної та нормативної документації.
Паралельно із виставкою-дегустацією проводилися виступи та панельні дискусії в конференц-залі, де Марина ФОМІНА, провідний науковий співробітник відділу фізіології промислових мікроорганізмів, представила доповідь на тему «Союз дріжджів з молочнокислими бактеріями: від фараонів до сучасного виробництва». Презентація викликала зацікавленість слухачів та відвідувачів.
0 коментарів